пʼятницю, 4 липня 2014 р.

Краєзнавчі канікули з бібліотекою



Сонячне літо – це час канікул, які краще провести у літньому таборі. Скільки всього захоплюючого чекає на дітей у таборі! Це і нові знайомства, і ігри та змагання, і походи у цікаві місця. Вихователі літнього табору «Сонечко» намагаються зробити літній відпочинок  не тільки корисним для здоров’я, але й пізнавальним. 



І допомагають їм у цьому співробітники Херсонської обласної бібліотеки для дітей, які завітали у гості до табору зі спеціальною краєзнавчою програмою.
Відомо, що цього року наша область відзначає чимало світ: це і 200-ліття з Дня народження Т.Г. Шевченка, і 70-річчя визволення від фашистських загарбників, та найголовніше свято – це власний День народження! Хоча Херсонська область була заснована у березні 1944, та святкувати її сімдесятиріччя можна протягом цілого року! 

Бібліотекар читального залу для учнів 5-9 класів Марія Володимирівна Мішаткіна приготувала пізнавальну екскурсію-вікторину по визначним містам нашої області. Скільки всього красивого та незвичайного можна знайти на Херсонщині! 




 Діти, відповідаючи на запитання, збирали бали, а переможець отримав приз – книжку з серії «Життя видатних дітей». 

 А ось бібліотекар Інтернет-центру привезла з собою гру по місту та області. Як відомо, Херсон називають містом моряків та корабелів, тож і гра була для справжніх покорителів стихії – «Місто на Дніпровій хвилі» (морський бій).

 
 Таборівці об’єдналися у дві команди та розпочався запеклий ерудит-бій.
Питання, на перший погляд, неважкі. Наприклад: дата заснування міста Херсону, пам’ятники міста та області, відомі місця та особистості. Діти з легкістю відповідали на них, бо добре знали рідне місто. 




Ось так літній табір «Cонечко» разом з бібліотекарями Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки помандрували Херсоном та областю.

Та це не остання наша зустріч, адже двері бібліотеки завжди відкриті для юних ерудитів та мандрівників. 

Приходьте й ви до нас на гостини!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.