неділю, 23 січня 2022 р.

Малечі про будинок, меблі, речі

Правду кажуть, що рідні стіни душу гріють. Особливо, якщо ви виросли в цьому будинку, робили перші кроки, переживали найщасливіші миті життя. Для кожної людини рідний дім - це місце, де можна відпочити від турбот, це відчуття підтримки близьких людей, їхнє тепле, ласкаве слово. Не дарма давнє прислів’я говорить, що будинок людини – це його фортеця. Саме дім виступає надійним укриттям від негараздів.
Кожна людина облаштовує свій будинок під себе. Щоб їй було комфортно, зручно, затишно. Саме тому друге у 2022 році засідання розвиваючої студії для дошкільнят «Бібліомалята» було присвячено темі «Дім».

У медіа-центрі дітлахи потрапили на справжнє будівництво, де дізналися, як і з яких матеріалів будують будинки. Повторили елементи будинку: вікна, дах, двері, балкон та ін. Поговорили про матеріали, з яких виготовляються двері та вікна. Згадали, що будинки бувають одноповерхові та багатоповерхові.

Діти розказували про власне житло: хто живе в якому будинку та на якому поверсі.
Потім маленькі бібліомалята помандрували до "будинку" молодшого відділу, де на вході на них чекало завдання відчинити двері, підібравши відповідні ключики до замочків. Діти впоралися з легкістю.



Далі маленькі читачі познайомилися з назвами кімнат у будинку, дізналися про їхнє розміщення та призначення.



Пограли у гру «Що зайве?». Визначаючи, що серед предметів є зайвим, сформували вміння порівнювати, виділяти характерні ознаки предметів, розрізняти їх, правильно називати, співвідносити їх до певної групи.



У відділі Інтернет-послуг згадували назви меблів та побутової техніки. Пограли в дидактичну гру «Що зникло?»: закривали оченята, а бібліотекар забирав один з предметів меблів і діти згадували, що саме зникло.


Таким чином бібліомалята розвивали  увагу та пам'ять. Далі грали в гру «Чарівний мішечок», в якій потрібно було дістати предмет з мішечка і згадати, на яку літеру він починається та з магнітних елементів відтворити цю літеру.





Для розвитку міжпівкульних зв’язків мозку, малюки спробували намалювати будинок, взявши в обидві руки олівці та одночасно ними працюючи.



Також під час заняття повторили лічбу до 6, рахуючи будиночки на картці.




Наостанок пограли в ігри «Велике прання» та «Bingo».




Награвшись досхочу, отримавши нові знання,


маленькі розумники з гарним настроєм пішли додому.

Запрошуємо всіх бажаючих на наступне засідання студії раннього розвитку "Бібліомалята" 6 лютого об 11.00.

Обіцяємо: буде весело та пізнавально!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.