пʼятницю, 17 вересня 2021 р.

Херсон – смарагд у золоті ланів

Напередодні 243-ої річниці із дати народження нашого міста працівники відділу Інтернет-послуг Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки провели краєзнавчий захід «Херсон – смарагд у золоті ланів».

Переглянувши на початку відеоролик, школярі дізналися коротку історію рідного міста і згадали як імена його засновників, так і людей, причетних до його розбудови.

Далі вони прослухали чудовий вірш про Херсон. Його автор – переможець міського конкурсу «Один раз на все життя», поет і військовослужбовець Віктор Залевський.

Оскільки наше місто – місто суднобудівників, а рідний край – царина двох морів: Чорного та Азовського, доречною під час заходу стала гра школярів у «Морський бій». Граючи, діти познайомилися із видатними херсонцями – спортсменами, письменниками і співаками.

Імена письменників відгадували через шифри, через гру «Показуха» розпізнали види спорту, які стали ключем, щоб дізнатися імена херсонців-олімпійців і параолімпійців. У музикальній рубриці учасники заходу прослуховували пісні і називали їхніх виконавців – уродженців Херсонщини.
Не забули ми під час заходу і про символіку міста: зібрали герб Херсону із пазлів, а прапор відшукали у ряді подібних прапорів інших міст та країн.

Вітаємо всіх херсонців і читачів книгозбірні зі святом. Бажаємо цікаво і весело провести День Міста – на його історичних і сучасних вуличках, поруч із друзями та рідними.

Вітаємо і тебе, Херсоне, із вагомим для тебе 243-річчям!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.