четвер, 29 квітня 2021 р.

Розмалюй Великдень!

Напередодні Великодніх свят до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали другокласники гімназії № 16 на пізнавально-конкурсну програму «Розмалюй Великдень».

У відділі естетичного виховання діти поринули в творчу атмосферу заходу
«А писанка весь світ зігріє».

Наші читачі дізналися, що з давніх-давен в Україні побутує звичай розпочинати святкування яйцем. В пасхальні свята його називають по-різному, в залежності від техніки зафарбовування - писанками, крашанками, дряпанками, крапанками, мальованками.


Бібліотекар повідав дітям, що кожен регіон України має свої орнаменти, є вони і на Херсонщині. Найбільш відомими серед них - Чорне море, тюльпани, яблунька.

Про Великоднє свято, його традиції та звичаї розповідається в книгах та журналах. З них малеча дізналася про цікаві факти та техніки розпису писанок, про унікальність талановитих українських майстрів і майстринь, які вигадують нові технології, аби здивувати і вразити нас. Адже сьогодні народні умільці можуть, навіть, вишити або зробити витинанку з яєчної шкаралупи.

«Творча майстерня подарунків» відкрилася для маленьких гостей бібліотеки у секторі періодичних видань.



Тут кожен учасник заходу створив поробку-саморобку Пустотливе Курчатко, яка стане гарною прикрасою пасхального столу або цікавою забавкою.


Озброївшись знаннями, гарним настроєм та іграшкою-поробкою діти дружною компанією потрапили до Інтернет-центру. Тут на них чекав онлайн-конкурс «Розмалюй Великдень», метою якого було створення неповторного, оригінального «писанкового» шедевру.
В допомогу дітям бібліотекарі зробили підбірку тематичних інтернет-ресурсів.
Діти для створення віртуальної писанки використовували обраний шаблон, віртуальні інструменти: пензлики і фарби, олівці, заливку, гумку.






Велика палітра кольорів дала змогу проявити фантазію кожному, а вправність користуватися комп’ютерним маніпулятором – створити конкурсну роботу. По завершенню онлайн-розпису діти переглянули віртуальну галерею писанок та обрали роботу-переможця.

Усіх читачів бібліотеки вітаємо з Пасхальними святами!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.