четвер, 15 квітня 2021 р.

Екологічний онлайн-діалог

22 квітня вся міжнародна спільнота святкує Всесвітній день Землі.
З метою екологічного виховання підростаючого покоління, працівник відділу Інтернет-послуг бібліотеки ім. Дніпрової Чайки завітав до Херсонської багатопрофільної гімназії №20 ім. Бориса Лавреньова. З учнями 5-7 класів було проведено екологічний онлайн-діалог "Майбутнє Землі в твоїх руках".
Дітям розповіли про історію екології як науки, починаючи від робіт Теофраста до книги Чарльза Дарвіна. Також учні переглянули відео-фрагменти наймасштабніших екологічних катастроф.


Поговорили про важливість сортування сміття. Сьогодні вже недостатньо викидати сміття в бак, його потрібно сортувати, цього вимагає сучасна ситуація у світі. Деякі діти розповіли, що в їх родинах вже є така традиція, а інші учні підтримали пропозицію сортування і пообіцяли приєднатися.
Поговорили і про екологічну ситуацію на Херсонщині.
Школярі дізналися про сучасний стан якості питної води; про забруднення водойм стічними, нерідко зовсім неочищеними водами; погіршення екологічного стану річок; забруднення землі побутовими та токсичними відходами, отрутохімікатами; скорочення площі лісів та лісових смуг; наявність звалищ з великою кількістю невизначених отрутохімікатів; збільшення кількості несанкціонованих сміттєзвалищ тощо.
В кінці екологічного онлайн-діалогу діти пограли у фрагмент гри розробленої колективом Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки - екологічний експрес "Зелене диво Херсонщини".

Маємо надію, що сьогоднішня зустріч спонукатиме дітей більш відповідально ставитися до довкілля та стане початком виховання їх екологічної культури та поведінки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.