понеділок, 27 вересня 2021 р.

Його величність Google

В цей день, 27 вересня 1998 року, 23 роки тому, було створено одну з найбільших та найвідоміших  ІТ-компаній світу. Заснована Сергеєм Бріном та Ларрі Пейджем, під керівництвом Еріка Шмідта, а нині Сундаром Пічаі,

компанія Google зосередила у своєму кадровому складі найкращих  ІТ-спеціалістів, що з року в рік задають стандарти технологій пошукових, хмарних, та мережевих систем.
Компанія слідує суворими принципами чесності, прозорості та свободи, а її мета така ж смілива і зухвала, як і сама компанія - впорядкувати усю інформацію світу та надати доступ усім людям до цієї інформації.
Для цього Google вивчає нейромережі і ставить собі за ціль перетворити пошукову мережу у штучний інтелект, що зміг би конкретизувати пошукові запити та значно збільшити точність результатів пошуку.
Google та її продукти займають приблизно 60% медіаполя середньостатистичної європейської людини. А чи знали ви, що YouTube - дочірня компанія Google? І що саме Google займалась розробкою та створенням популярної операційної системи для смартфонів та мобільних девайсів - Android?
Про все це, та багато іншого, дізналися сьогодні учні 8-х класів Херсонської спеціалізованої школи № 30-ї та Херсонської багатопрофільної гімназії №20, під час заходу підготовленого співробітниками Інтернет-центру бібліотеки.
Сучасні підлітки познайомились з основними принципами роботи компанії, її досягненнями, умовами праці  та  згадали сервіси та продукти компанії Google, якими вони користуються повсякдень. 
А ще  дізналися про корисні сервіси,  які  навіть не знали, як використовувати, адже завдання сучасної бібліотеки дуже співзвучні з компанією Googlе. 
І сьогодні усі присутні могли у цьому переконатися. 

Сергій Брін сказав: "Кожен хоче домогтися успіху в житті, але, в першу чергу, я б хотів, щоб про мене думали як про людину, яка придумала багато цікавих речей, і в кінцевому підсумку зумів змінити світ на краще".
Давайте разом змінювати світ на краще!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.