пʼятницю, 15 січня 2021 р.

TikTok - найдорожчий стартап у світі

TikTok ー соцмедійний застосунок для створення та поширення відеофайлів та онлайн-трансляцій.


Власником Тік Тік є китайський стартап Bytedance. 

Його засновник - Чжан Імінг, молодий 36-річним підприємець. Початковим напрямком його роботи було створення технологій зі штучним інтелектом, що були призначені для китайського ринку.

Стартап був запущений в 2012 році.
Першим великим проектом став новинний портал, що збирає новини виходячи з інтересів користувачів. Концепція була дуже затребувана, серйозних конкурентів і аналогів на ринку не було. Називався мобільний додаток Toutiao, в передладі на українську мову "Новини сьогодення". 
На одному проекті компанія не зупинялася, продовжувала працювати. Результатами розробок став хостинг Douyin. Контентом  стали короткі відеоролики, з можливістю додавання музики, тексту та візуальних ефектів. Ця розробка миттєво стала популярною.  
В мережі реєструвалися сучасні китайські знаменитості, з'явився свій формат, локальні зірки і меми. Додаток використовувало більше 600 мільйонів чоловік. На Міжнародний ринок хостинг виходить під назвою TikTok.
9 листопада 2017 року ByteDance придбала соціальну мережу musical.ly за $ 1 млрд, а 2 серпня 2018 об'єднала її з ТікТок.
Причин популярності 
ТікТок досить багато, однак основними вважають унікальний формат, просту подачу роликів і просте управління.
А ви знали, що Херсонська обласна бібліотека для дітей також має свою сторінку у ТікТок? Якщо ні, то поспішайте підписатися: @library_kherson_ua, і ви будете мати можливість першими дізнаватись про новини бібліотеки і дивитись цікаві та пізнавальні відео. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.