неділю, 25 серпня 2019 р.

Шутери у бібліотеці


На черговому занятті літніх читань діти продовжували створювати комп’ютерні ігри на платформі Struckd. Темою заняття на цей раз стали шутери (агнл. shooter) або стрілялки. Це одні з найскладніших за постановою балансу та механікою ігри. Хоча б тому що цей жанр виходить з жанру Action (екшн, дія).


Діти тренувалися створювати локації, що підходили б для ведення комп’ютерних бойових дій, на мотив лабіринтів лазертагу, або пейнтболу, у грі для декількох гравців. Для одиночної гри локації більш нагадували реальні або видумані місця, схожі на повноцінні об’єкти, такі як військові бази, ліси, міста.


Багато часу було витрачено на баланс гри, діти працювали з багатьма змінними. Кількість HP (Healthpoint, або hitpoint, одиниці здоров’я), урону від пострілів, швидкості, висоти стрибків, дистанцію атаки, дальність льоту кулі у гравців та NPC (Non-Playable Character, неігрові персонажі). Наприкінці заняття діти зіграли в ігри один одного а також позмагалися у створених мережевих іграх.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.