понеділок, 27 березня 2017 р.

Стартували шалені бої

Відділ Інтернет-послуг пропонує юним користувачам драйвово та весело провести весняні канікули та взяти участь у віртуальному челенджі «Екстрим у мережі», який буде проходити у відділі протягом двох тижнів. Майте на увазі, що це не звичайні посиденьки за монітором, а справжні віртуальні бої на виживання у найпопулярніших онлайн іграх. 
Сьогодні в цьому переконалися геймери, які спробували свої сили у цих змаганнях.






Канікули, після яких буде що пригадати чекають на вас в Інтернет-центрі! Приходьте та запрошуйте друзів!

пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Кібершколярики на казковій планеті

Сьогодні, на черговому занятті, разом з Відділом обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, Кібершколярики здійснили захоплюючу подорож на казкову планету Дра-Дра, де познайомились з чудернацькими Райдугонами. 




Аби допомогти хлопчику Сонькові повернутися додому, учні ЗНЗ №14 та №28 виконали завдання кожного з Райдугонів: червоному розповіли про свій улюблений вид спорту, помаранчевому приготували 3 смачнючі страви, виконали кумедні завдання з фантів жовтого, разом з зеленим пригадали назви дерев, які можна зустріти у наших парках, послухали чудову музику, яку так обожнює блакитний Райдугон, відгадали загадки про морських і річкових мешканців від синього і пригадали планети сонячної системи разом з фіолетовим.







Відділ Інтернет-послуг підготував для дітлахів низку мультимедійних завдань, але спочатку вони дізналися, що таке мультимедіа і з чого вона складається. 



 Із завзятістю відгадували загадки про кольори, звуки різних птахів. У категорії «Відкривайка» відгадували фантастичних персонажів із творів Антона Сіяніки. У категорії «Відеогрядка» учні відразу впізнали, добре знайому «Казку з татом».








 Бібліотекар відділу естетичного виховання провела заняття по акторській майстерності за творчістю Антона  Сіяніки.  Діти, як і Райдугони, надзвичайно талановиті. Разом з Блакитним, природженим артистом  і знавцем прекрасного,  учні  демонстрували  свої театральні здібності.  




 А потім пограли у  «кольорову»  гру «Побудуй веселку». 




 Наприкінці заняття, всі діти подумки відправилися на чарівну планету Дра-Дра, сповнену різних пригод.

середу, 15 березня 2017 р.

15 кроків у ногу з часом

Відділ Інтернет-послуг відзначив своє 15-річчя! До цієї ювілейної дати бібліотекарі підготували виставку-екскурс, на якій представлені визначні віхи творчої, клубної та проектної діяльності Інтернет-центру.
Достатньо одного погляду на фотознімки, експоновані на виставці, щоб зрозуміти, що цей час не минув марно.
15 років поспіль користувачі відкривали для себе можливості Інтернет-простору, завдяки віртуальним мандрівкам подорожували різними країнами світу, завжди були в курсі останніх новинок науки і техніки, спілкувались з популярними сучасними дитячими письменниками з різних країн, завдяки Skype-зустрічам, опановували корисні комп’ютерні програми і, навіть, ставали справжніми детективами, під час пошукових розслідувань клубу «Справа №».

Як не згадати і про цікаві інтелектуальні ігри, змагання, бібліотечні уроки, які проводяться у відділі для дітей різного віку? Адже після кожного заходу юні користувачі повертаються додому не лише з гарним настроєм, а й з новими знаннями! Бо навчатись граючись – це завжди весело і легко.

Привітайте наш відділ з ювілеєм. На виставці є чарівна скринька привітань та побажань, завдяки якій зробити це дуже просто. А найкращі привітання будуть розміщені на блозі.

Тож з нетерпінням чекаємо нових зустрічей!


понеділок, 13 березня 2017 р.

Ігри юних патріотів

Україна – це наша земля, рідний край, країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею і мудрими, талановитими людьми. Саме такі учні-патріоти  6-Б класу ЗОШ №55 завітали сьогодні до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. 
Не випадково, в цей день, в книгозбірні на дітей чекали інтелектуальні змагання Ігри патріотів за звання справжніх знавців своє Батьківщини, адже сьогодні день визволення Херсонщини від німецько-фашистських загарбників.
Утворивши дві команди «Українці» і «Патріоти» діти почали змагання.

У перших трьох раундах  учасники довели, що знають на відмінно історію українського народу, народні прислів’я та пісні, видатних людей країни.

В Україні багато народних свят і за допомогою чарівної скриньки  ми переконалися, що учні достатньо добре їх знають.




Представники обох команд з легкістю впорались з завданням «Яка область?»  і заробили додаткові бали.


Особливо чутливим виявися 10 раунд «Я люблю Україну», в якому потрібно було вставити пропущені слова у вірші «Моя Батьківщина – найкраща у світі».  Діти з любов’ю і душевним трепетом зачитували рядки.
Останнім завданням був танцювальний батл, команди на повну силу, з драйвом виконали його. Тепер ми знаємо, що маленькі українці не тільки розумні, а й мають безліч талантів.


неділю, 12 березня 2017 р.

Розглядається справа №32

Сьогодні, на засідання клубу «Справа № або Інтернет-полювання за…» зібралося чимало  юних детективів. Під час розгляду доказів лунало безліч варіантів, що це за предмет, але всі вони були неправильні.  Коли майже всі варіанти були вичерпані, на останньому доказі учасники, все ж таки,  здогадалися, що це шнурки.


Прослухавши історію винайдення шнурків, діти дізналися, що вони існують не лише для взуття, а й для одягу, особливо жіночих суконь.

Різноманіття шнурків привернуло велику увагу дітлахів, адже вони бувають: плоскі та круглі, світлодіодні, шнурки-пружини, шнурки, що світяться, шкіряні, на магнітах, з прикрасами та гумові. Більшість учасників записали рецепт «приготування шнурків, що світяться».

Найбільше здивування відображалося на обличчях  учасників, коли вони дізналися, скільки існує методів шнурівки – 2 трильйони. Кожен охочий міг спробувати один із методів шнурівки на спеціальних книжках-тренажерах.





Під час пошукових завдань, детективи знайшли інформацію про найдорожчі та найміцніші шнурки, шнурки Юрія Гагаріна, які увійшли в історію. Переглянули відео про взуття з автоматичною шнурівкою.



Хочете дізнатися якою буде наступна справа? Слідкуйте за графіком на сайті нашої бібліотеки.