четвер, 23 листопада 2017 р.

Знайомство з творчістю Олеся Ільченко у Кібершколі

Сьогодні відбулося чергове заняття у Кібершколі для учнів 3-А та 3-Б класів загальноосвітньої школи № 28, яке провели бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.



Третьокласники знайомилися з біографією та творчістю сучасного українського письменника Олеся Ільченка. Дітям дуже сподобалась інформація про те, що життя його прабабусі та прадідуся тісно повязане з життям Т. Шевченка. Несподіваним для дітей було дізнатися, що автор колекціонує старі київські цеглини. А оскільки Ільченко не лише письменник, а ще й має природничу освіту, бібліотекар розповіла дітям про його книги «Бджоли», «Птахи», «Дерева», «Риби річок та озер». За матеріалами книг учні пограли в цікаву інтерактивну гру.




А ось як такі ігри зробити самостійно, розповіла бібліотекар відділу Інтернет-послуг під час заняття «Чарівне вікно у світ комп’ютерів». Маленькі юзери дізнались про поняття «вікно програми» та види вікон, звідки зявилась назва операційної системи Windows.



Діти пройшли невеличкий тест на знання стандартного меню програм, а по завершенню отримали домашнє завдання на самостійну роботу з програмою Power Point та Paint.





 Бібліотекар відділу естетичного виховання розповіла учням про книгу із серії «Життя видатних дітей» Олеся Ільченко, яка  знайомить читачів з обдарованими дітьми, які в дорослому віці прославилися на увесь світ, викликають повагу та захоплення. Серед героїв цієї книги є історія про маленького Леонардо да Вінчі.



Діти дізналися цікаві факти з його дитинства, наприклад, що він міг писати і малювати обома руками. Лівою, навіть, частіше.



Одного разу Леонардо написав незвичайного листа міланському герцогу Лодовіко Моро, якого діти спробували розшифрувати - прочитати за допомогою люстерка.



А ще була історія, пов’язана зі створенням фрески «Тайна вечеря». Леонардо довго не міг знайти натурника для образу Ісуса і Іуди, що уособлюють Добро і Зло. … Якщо вас зацікавило, що було далі, то звертайтеся до відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки або запитайте у «кіберят».





Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.