понеділок, 11 вересня 2017 р.

Розглядається справа №37

Цієї неділі на засіданні клубу "Справа № або Інтернет-полювання за..." знову зібралися наші юні детективи.






Під час розгляду доказів по справі учасники називали безліч варіантів і, врешті-решт, здогадалися, що предметом цього розслідування є годинник.



Діти поринули в історію появи перших годинників, згадали годинники, які є в нашому місті, а також познайомились з яскравим різноманіттям цієї корисної речі. Адже у 21 столітті годинник є не лише пристроєм для вимірювання часу, а й стильним аксесуаром, який може підкреслити будь-який модний образ та, навіть, засобом спілкування і навігації!




Найбільше здивування спіткало наших учасників, коли вони дізналися розміри найбільшого годинника у світі! 

Ви гадали, що це Біг-Бен? А ось і ні! Адже справжній годинник-ісполін розташований в Саудівській Аравії на вежі Абраж аль-Баїт на висоті 425 метрів! Його розміри дійсно вражають: висота годинника - 40 м, розмір циферблата становить 45 на 43 м, важить механізм 36 тисяч тонн, при цьому довжина хвилинної стрілки - 22 метри, а часової - 17 метрів.




Під час пошукових завдань детективи також знайшли інформацію про Міжнародний музей годинників та найдорожчий годинник у світі.
Хочете дізнаватися більше цікавого про речі, які вас оточують та мандрувати світом, не виходячи з бібліотеки? Тож приєднуйтесь до Клубу "Справа № або Інтернет-полювання за..."

Вперед до нових відкриттів!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.