неділю, 31 січня 2016 р.

Ігротека на столі

Знаєте, життя яскраве та веселе і без Інтернету! 
А скільки цікавих ігор можна знайти разом із друзями, якщо відволіктися від комп’ютера. Не вірите, бажаєте доказів? 
Сьогоднішній Інтернет-центр Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, був заповнений дитячими емоціями, що лунали над безліччю настільних ігор. 
Більше 20 ігор, що розвивають уяву, розкривають маленькі таланти та заточують увагу. 
Кожен знайшов тут щось для себе, від найменших гостей -  до доросліших затятих відвідувачів. 

Та і не лише діти сьогодні активно грали. Батьки, що привели до бібліотеки своїх дітей, з радістю згадали дитинство. 
Так мило було споглядати маленьку дівчинку, яка намагалась обіграти тата в досить складну гру «Дженга». Хлопці та дівчатка були в захваті від гри «Корова», більш знайома нам як «Крокодил». Ігри «Географія світу»,  «Бізнес», «Монополія», «Гладіатори», «Гонки», «Конект», різноманітні мозаїки, лото та доміно.  




Були тут присутні і сучасні інтелектуальні ребуси. Дитяча музика під «Твістер» лише додала родзинки та створила гарний настрій гравцям. 
Ще однією розрядкою та приємною перевіркою знань стало ерудит-шоу «Пані Енциклопедія». 
Діти були молодцями, бо довели що весело грати та багато знати - можливо. 
У цій боротьбі за перемогу перемогли дівчатка. 

Можливо ви задаєтесь питанням, чому діти не грались у такі звичні комп’ютерні ігри? Справа у тому, що кожного року у останню неділю січня, відмічається Міжнародній день без Інтернету. 
Сьогодні, 31 січня, бібліотека для дітей створила незабутній настрій своїм гостям не використовуючи Інтернет Всесвіт.
І нехай, це лише один день, та він запам’ятається маленьким читачам надовго, бо це була незвичайна пригода, створена бібліотекарями. 

понеділок, 25 січня 2016 р.

А чи знаєте ви, яке на колір свято?

Блакитне, рожеве, біле. А ось на сьогоднішньому занятті по розкриттю таємничої справи у відділі Інтернет-послуг діти виявили, що свято різнокольорове. Невеличка річ, яка дарує радість і є невід’ємною частиною багатьох знаменних подій. Створена 2000 років тому в Китаї, вона і у наші дні викликає захоплення і у дітей, і у дорослих.

 Здогадалися що це? Так, це феєрверк. 
Саме цю справу і розплутували юні детективи, що прийшли на новий сезон Інтернет-полювання. 

Історія виникнення, удосконалення, види та цікаві факти про «вогняну квітку» були розкриті сьогодні ерудованими гостями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. 
Спочатку про феєрверк розповідали бібліотекарі, а вже потім, по традиції, діти шукали відповіді на питання у Інтернет-павутинні. 
Змагалися на швидкість та результативність, намагалися першими знайти найцікавіші факти про одне з найулюбленіших видовищ людства.

Феєрверки, петарди, хлопавки, бенгальські вогники. 
Дізналися діти ще про одну «цікавинку», що була створена відділом Інтернет-послуг. Від сьогодні стартувала нова сторінка на блозі Інтернет-центру ХОБД – «Справа №», 

на якій викладено усі справи, що було розкрито протягом минулого детективного року. І учасники, і гості сайту бібліотеки можуть продивитися фото матеріали, а також перевірити свою ерудицію. Спробуйте прочитати докази та знайти правильну відповідь. 
Відео та фото феєрверків разом з милими бенгальськими вогниками ознаменували початок нового року розслідувань.

понеділок, 4 січня 2016 р.

Скарби Каліпсо

4 січня у Херсонській бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки з’явилася прекрасна німфа – Каліпсо. 



Своєю появою вона привернула увагу багатьох мандрівників та шукачів пригод.


Золото Каліпсо чекало на всіх хоробрих та кмітливих, але скринька з багатствами зацікавила і морських вовків – піратів. Коли юні мореплавці ступили на бібліотечний берег, стало зрозуміло, хто з них - затятий піратський капітан, а хто -дослідник морів.

Жадана перемога не давалася гостям легко. Для отримання карти та підказок мандрівники повинні були пройти чималі випробування та перешкоди, відгадати стародавні морські загадки та довести свою силу і кмітливість.


Юні пірати шукали шлях у темряві через рифи, сподіваючись на свою пам'ять та на підказки друзів. 


Змагалися гості і у влучності, адже це дуже важливо на морі. Одні весело кидали снаряди, а інші з легкістю ловили їх у «зачарований» кошик.


Ну, і звичайно, як же без золотих піастрів. Лише трьом піратам та мандрівникам вдалося відшукати їх серед найзеленішої частини острова нашої прекрасної бібліотеки.


Цей день німфа вибрала не випадково, адже саме сьогодні святкує свій 14-й День народження відділ Інтернет-послуг, в якому і були заховані скарби Каліпсо. Смачний тортик, гарячий чай та весела компанія стали прекрасним подарунком усім переможцям. 


Бібліотекарі і діти, Каліпсо з піратами та просто гості були у захваті від екстрим-вечірки, що розпочала захоплюючий шлях нового пізнавального року у стінах бібліотеки.