пʼятницю, 7 серпня 2015 р.

Місто Сюрприз

Цікаво, куди юні мандрівники подорожували цієї п'ятниці?
Їх гостинно зустрічало цікаве місто із багатьма гранями. Охайне і тихе, привітне і загадкове, містечко з безліччю красивих відреставрованих будинків, чистих зелених вулиць та парків. 
Саме там з'явився перший в Україні електричний трамвай і був створений перший український професійний театр. 
Це дуже колоритне, зі своїм індивідуальним характером, чарівністю та настроєм, місто.
За всю історію  існування, його назву  змінювали тричі . Місто Сюрприз...
І щоб дізнатися про яке місто йде мова, дітям було запропоновано за допомогою Інтернету розшифрувати код. ("Алфавітна вікторина")


Звісно, це Кіровоград! Перша назва його - Єлисаведград, потім ЗіновєвськКірово і сучасна назва - Кіровоград.


Далі на мандрівників чекало багато інших сюрпризів. Кожен з них обрав конверт, в якому була адреса-загадка; дітям потрібно було за допомогою Всесвітньої мережі знайти, що знаходиться за данною адресою. Потім знайти 3-4 фото данної будівлі і створити коллаж.


Отже, до вашої уваги "Путівник по м. Кіровоград" від користувачів відділу Інтернет-послуг та рекомендація найкращих куточків та памятних місць, які можна відвідати у Кіровограді.

Суворов Даніїл пропонує познайомитись з історичним минулим міста, відвідавши фортецю Святої Єлизавети.  

Задорожній Борис вважає перебуваючи в Кіровограді обов'язково потрібно завітати до чарівного Кіровоградського академічного обласного музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницьго.

Якщо ви не уявляєте своє життя без літератури, тоді Рожко Дмитро пропонує завітати до Кіровоградського міського літературного-меморіального музею І.К. Карпенка-Карого. У фондах якого зберігається 11120 музейних предметів.



На честь 100-річчя пуску  кіровоградського трамваю, було встановлено скромний пам'ятник на згадку. Третяков Олександр і Ляхонський Едуард були взахваті, побачивши його.
 Птиця Діана відшукала адресу  обласного краєзнавчого музею, адже це одна з центральних пам'яток Кіровограда, в ньому можна дізнатися багато чого цікавого про історію Кіровограда.

 Перлиною міста Кіровоград є дендропарк, так вважає Птиця Юрій. Розважайтесь від душі!
 А також багато креативних пам'ятників пропонують Видахлевич Денис 
 та Льовкін Андрій


 Наприкінці такої цікавої подорожі діти переглянули коротеньке відео "Кіровоград", а наостанок - доповнили асоціативну карту "Україна -надзвичайна, Україна - унікальна" відповідними зображеннями.



 Куди буде наступна подорож, дізнаєтесь вже наступної п'ятниці (15 серпня).  Не марнуйте час біля телевізору та в Інтернеті, приходьте до бібліотеки та вирушайте пізнавати Україну разом з нами! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.