середу, 18 березня 2015 р.

Таємницю універсального фломастера розкрито!!!

Щодня нас оточують безліч речей, про особливості кожної з яких ми і не здогадуємось. В арсеналі будь-якого школяра  є  портфель, пенал, ручки, олівці, зошити, лінійки, книги, фломастери тощо. Але мало хто замислювався над історією  винайдення, розвитку й удосконалення цих речей. 
Саме над такими заплутаними справами працюють під час своїх засідань учасники клубу "Справу ... або Інтернет-полювання за....".
Їх останнє завдання стосувалось дуже цікавої і необхідної в сучасному світі речі, такої  як  фломастер.


Діти розглянули докази справи та з'ясували багато цікавих фактів: 

  • Найперший прототип сучасного фломастера виготовили ще у Стародавньому Єгипті, це підтвердили знахідки археологів у гробниці фараона Тутанхамона.
  • На прилавках магазинів фломастери вперше з'явилася в Японії 1960 року.
  • Спочатку це була назва торгової марки, яка стала загальною  назвою.
  • Перші зразки цієї речовини були лише трьох кольорів: червоного, чорного і синього.
  • 80-х рр. 20 ст. ці засоби письма остаточно завоювали світ. Вони продаються в картонних, пластикових і навіть металевих упаковках.
  • В деяких країнах з'явилися набори з 72 кольорів.





Сьогодні важко собі уявити життя без фломастерів. Ними малюють не лише на папері, але ще й  на тканині, на кераміці, і навіть на пелюстках квітів, їх основу активно використовують косметичні компанії,  адже зручна форма, яскраві кольори та стійкість є їх особливістю.



Тож наші моторні детективи занурились у розслідування і з'ясували, що насьогодні існують дмухальні, веселкові, їстівні та магічні фломастери. Цікавим відкриттям для дітей стало існування інноваційного, унікального універсального фломастера Scribble, який пише будь-яким кольором

А подробиці про нього ви можете дізнатись тут http://www.getscribblepen.com

Завершувалася "Справа №4" незвичайним творчим завданням під час якого наші детективи змогли проявити всі свої потаємні таланти!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.