середу, 28 травня 2014 р.

У королівстві "Старого Лева"

Приємні зустрічі не закінчуються!
Цього разу у рамках проекту "Віртуальний ЛітПортал: Від тих, хто пише, тим, хто читає" учні 3-В класу гімназії №20 зустрілися з львівською поетесою Мар'яною Савкою!


Пані Мар'яна - особистість багатогранна. Народилася вона у творчій сім'ї, батько її - актор, а згодом режисер театру, тому Мар'яна отримала справжнє "театральне" виховання.
Але своє життя присвятила книзі: стала літературознавцем, письменницею, поетесою, редактором та видавцем. І разом з чоловіком заснувала "Видавництво Старого Лева".


До зустрічі з такою цікавою жінкою школярі старанно підготувалися. Перш за все, прочитали її казки, які їм неймовірно сподобались. Тому у відповідь читачі склади і розіграли невеличку казку у віршах.


Котики і зайчики, ведмедики і вовчики - усі зібралися на зустріч до Старого Лева - короля звірів і героя книжки Мар'яни Савки "Казка про Старого Лева". Та цар звірів оселився у Львові, і всі звірі без нього сумують.

Звичайно ж, у дітей було багато питань про дивовине місто Львів, і пані Мар'яна з радістю відповідала.
Але й для неї були завдання. Наприклад, вікторина про "лапатих та хвостатих" героїв її однойменної книги.

Пані Мар'яна віршує з дитинства. І її чудові твори надихнули учасників літературної студії "Контур" написати своєрідне продовження "Казки про старого Лева", Ця казка є поєтичною візитівкою,  запрошенням до міста Львова. А "контурівці" створили запрошення до Херсону, яке поетеса прийняла з радістю. І пообіцяла якось завітати до нашої бібліотеки.


 А ви знаєте, скільки левів у місті Львові? І навіть письменниця - корінна львів'янка не знала. А ми дізналися - 4,5 тисячі! Та одне левеня є й у нас! Тепер наші звірята будуть спокійні!




Які ж гостини без подарунків? Пані Мар'яна заспівала разом з учніми 3-В пісеньку про Старого Лева, а школярі підготували вірш та пісню про Україну!



 А один з учнів - Кажаєв Сергійко - намалював "Галицьке море", бо поетеса мріє, аби біля її улюбленого міста було море.



Ось так завдяки творчості збуваються мрії! Ми пообіцяли надіслати пані Мар'яні цей малюнок, а вона пообіцяла завітати до нас.


А по закінченню зустрічі для молодших школярів, відбулася ще одна зустріч - вже для дорослих читачів за чашкою кави та з шоколадом. Пані Мар'яна - авторка чудових, неймовірно чуттєвих віршів про кохання. Бібліотекарі ХОБД з радістю поринули в атмосферу солодощів та поезії.



Чекатимемо нових, не менш приємних зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.