пʼятницю, 25 січня 2013 р.

Святкова церемонія

З 9 грудня 2012 по 20 січня 2013 року в Інтернет-центрі тривав конкурс "Новий рік у стилі Disco"на найкращу святкову прикрасу із непридатних для використання за призначенням, але таких фантастично-блискучих компакт-дисків.




Крім постійних користувачів відділу, до цього творчого змагання активно долучилися учні 2В та 3Б класів школи № 30. Їхні творчі роботи протягом двох місяців були не тільки окрасою нашої бібліотеки, але й предметом жвавих обговорень та голосування її відвідувачів - і в Інтернет-центрі, де розташувалася святкова майстерня та "виставкова галерея".
І сьогодні, 25 січня, у школі № 30 відбулася святкова церемонія нагородження. Бібліотекарі Інтернет-центру подарували юним майстрам справжнє свято із конкурсами, іграми та призами-подарунками.
  



У залі панувала дружня й весела атмосфера.
   


На свято завітав місцевий телеканал "Скіфія", отож днями дивіться відеорепортаж!


Сподіватимемося, що добра згадка про цей захід надовго залишиться у дитячих серцях, а нас, бібліотекарів, спонукатиме проводити подібні конкурси і святкові зустрічі частіше :). 
  



суботу, 12 січня 2013 р.

Диско-творчість у Інтернет-центрі

Конкурс поробок із непридатних до використання дисків триває! Приєднуйтесь до його учасників і створіть власну іграшку або ялинкову прикрасу.
  

пʼятницю, 4 січня 2013 р.

Таємниця святкового пирога, або Смачна web-дегустація

Сьогодні для всіх своїх відданих користувачів та тих, хто завітав до бібліотеки, гарно прикрашений, відділ Інтернет-послуг гостинно відкрив свої двері.


Всіх здивував симпатичний папервий (!) торт, прикрашений Інтернет-логотипами. Він ніс у собі таємницю, про яку гостям ще належало дізнатися. У кожному шматочку - весела гра чи пізнавальне завдання. 

  

Конкурси на різні смаки сподобалися всім. Це "Музичний букет" (квіти з усім відомих пісень, які подарували діти Інтернет-центру), "Мульт-гра" (дітям належало відгадати мульфільми, в яких головна подія - день народження), "Веселі олівці", 

Першовідкривачі (спробуй-но створити планету із повітряної кульки та заселити її мешканцями - і все це за дві хвилини!),
   
     
Спортивні ігри більбоке, несправжній гольф та інші викликали неабиякий ажіотаж:


Користувачі привітали улюблений відділ із днем народження оригінальним способом - виклали із дерев'яних літер побажання англійською: Happy birthday - і навіть склали для нас власний вірш!
    

А завершилося свято дегустацією справжнього смачого торта!
   



Happy birthday, dear Internet Center!, або Як ми день народження Інтернет-центру святкуємо

Фоторепортаж у режимі реального часу!
12:17

  
12:56
  


четвер, 3 січня 2013 р.

Новорічні іграшки своїми руками!

9 грудня 2012 року відділ Інтернет-послуг у Херсонській обласній бібліотеці для дітей перетворився на справжню майстерню новорічних прикрас!   


Всесвітня мережа дає багато ідей для творчості, й учасники Клубу любителів Інтернет-мандрів, що зібрались у велику веселу компанію, з ентузіазмом взялися до роботи. Замріяний равлик, симпатичне зайченятко, розумниця-сова, сніжинка-підсвічник, техно-годинник із циферблатом-клавішами та інші поробки були виготовлені юними майстрами зі звичайнісіньких CD дисків! У нагоді стали також і ялинкові іграшки, дощик та інші матераіли, що завжди під рукою. Кожна дитяча робота – унікальна.

З днем народження, ІЦ!

4 січня Інтернет-центр Херсонської обласної бібліотеки для дітей святкує День народження.

Саме цього дня, завдяки гранту за програмою "Інтернет для публічних бібліотек України (LEAP)", яку реалізує в Україні Посольство Сполучених Штатів Америки, у 2002 році Інтернет-центр уперше відчинив свої двері для відвідувачів. Тоді, "на зорі інтернетизації" це була подія справді унікальна! Але і зараз кількість відвідувачів нашого ІЦ зростає, розвиваються його послуги й з'являються нові, сформувався актив юних інтернет-серферів, які із задоволенням беруть участь у його програмах веб-екскурсій та майже детективних інформаційних "розслідуваннях" (клуби любителів інтернет-мандрів  та новенького "Справа №").
Отож, святкувати є що і є кому!
  
А  це означає, що сьогодні у нас будуть:
- гості,
- розваги,
- ТОРТИК!,
- і багато ПОДАРУНКІВ  нашим відвідувачам і постійним користувачам - ІНТЕРнавтам та ІНТЕРсерферам, КІБЕРшколярикам та ІНТЕРНЕТмандрівникам!

Гайда до нас на свято! - сюди:


Переглянути Херсонська обласна бібліотека для дітей на карті більшого розміру
   
...або сюди : www.library.ks.ua
а можна й сюди - http://www.facebook.com/library.ks.ua