вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Бібліотека крізь призму об`єктиву

Першим кроком до створення 3D-панорами є фотографування. Саме цьому мистецтву було присвячене заняття з групою 3D-мейкерів - учнів 10 класу Херсонської школи гуманітарної праці.
Для сучасних людей фотографія - це звичайна річ, така ж як, скажімо, кулькова ручка чи папір. Але, перш ніж стати такою, фотографія за свої майже 170 років існування пройшла нелегкий шлях від розмитого, ледь помітного зображення до справжнього витвору мистецтва.


Завідувач відділу Інтернет-послуг Світлана Хурса та бібліотекар ВІП Наталя Єрмолаєва не тільки розповіли про історію розвитку фотографування, відомих винахідників у світі фототехніки, а й познайомили школярів з дуже цікавою людиною - фотографом Олександром Дзісем. 

Олександр Михайлович творчо та доступно розповів про види сучасної фототехніки, взявши за приклад власну колекцію. А ось, доречі, і вона:

Справжнім сюрпризом для сучасних підлітків стала фоторушниця, яку вони бачили, хіба що, у лапах  Шарика із всім відомого мультфільму.
 

Олександр Михайлович, розказуючи про обладнання для зйомки 3D-панорам, відкрив де-які таємниці сферичного фотографування та відповів на всі запитання юних 3D-мейкерів.

Координатори проекту "Світ, який оживає" дуже вдячні Дзісю Олександру Михайловичу за активну  участь у проведенні уроку фотомайстерності «Бібліотека крізь призму об’єктиву»,  корисну інформацію та створення позитивної атмосфери під час заняття.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.