понеділок, 9 вересня 2013 р.

Інтернет-полювання за геніями продовжується!

Сьогодні неділя, у школярів вихідний, але учасникам клубу "Справа №..." відпочивати ніколи. На них чекає захоплююче розслідування - віртуальний квест, в процесі якого вони познайомляться з ... т-с-с-с... Це секрет.
Ось як це було.
Бібліотекарі заздалегідь підготували завдання, в яких у цифрах зашифровані прізвище та ім`я відомої людини: 22  7  21  4  12  14     2  21  12  18
Але діти цих цифр не знали, їх потрібно було знайти.



Три пошукові групи отримували завдання через локальну мережу. Відповівши на запитання, отримували наступне. Розгорілась боротьба між групами: хто швидше розгадає шифр.
А завдання були не такі вже й легкі.


Наприклад: Наступну цифру дізнаєшся порахувавши кількість букв у прізвищі людини, яка придумала комп’ютерну мишку та, додавши до отриманого числа цифру 2.



 У якому році компанія Apple Стіва Джобса стала найдорожчою публічною компанією у світі? Сума чисел цього року допоможе дізнатися наступну цифру.


У пошуках відповіді, діти переглядали не один тематичний сайт та надсилали результати пошуку модератору.


 Знайшовши всі потрібні числа, пошукові групи отримували ключ від шифру. А це була абетка, у якій кожна буква мала порядковий номер.



Хто ж захований за цим рядом чисел  22  7  21  4  12  14     2  21  12  18  ?
Хочете маленьку зарядку для розуму? Тоді беріть українську абетку і вперед!



А діти наші оперативно визначили, що це був Сергій Брін - американський (з російським корінням) підприємець і вчений в області інформаційних технологій, розробник та співзасновник (спільно з Ларрі Пейджем) пошукової системи Google. 


Ось так і вполювали ми комп`ютерного генія, який завдяки своєму розуму, наполегливості, працьовитості стам мільярдером!
А учасники вітруального квесту не тільки отримали нову інформацію, а й привіт від Сергія Бріна у вигляді фото, автографу та ось такого вислову:
"Чем активнее ты пробуешь что-то новое, тем больше у тебя шансов наткнуться на что-то действительно стоящее"





1 коментар:

  1. Молодці, інтернет-мисливці!
    Ну, і ваші бібліотекарі теж розумниці :)

    ВідповістиВидалити

Шановні читачі блогу Інтернет-центру! Ваш коментар буде опубліковано модератором, - без змін та виправлень :)
За бажанням Ви можете вказати своє ім'я безпосередньо під текстом коментаря, якщо коментуєте в режимі "анонімного" відвідувача.